Onderhoud en verzorging van je haarwerk.

Zodra je een pruik hebt aangeschaft, dient je deze ook goed te onderhouden. Pruiken hebben evenals echt haar onderhoud en verzorging nodig. Luchtvervuiling en stof kan inwerken in het haarstuk. Maar ook door huidvet of transpiratie kan het haarstuk toe zijn aan een opfrisbeurt. Pruiken en haarstukken kunnen gewoon met de hand worden gewassen.

Ga zorgvuldig met je haarstuk om en gebruik hier ook de juiste producten voor. Wij zullen je altijd adviseren hoe je het beste omgaat met het wassen van je pruik en welke producten je het beste hiervoor kunt gebruiken. Op die manier zal de pruik het langst mooi blijven en kun je de pruik iedere dag dragen.

Professioneel onderhoud

Vanzelfsprekend vergt een pruik of haarwerk onderhoud door slijtage. De levensduur van een pruik is voor iedereen verschillend. Er zijn een aantal oorzaken die het slijtageproces versnellen. Denk hierbij aan de schade die het haarwerk oploopt zodra het te maken krijgt met overmatige transpiratie, warmtebronnen of wrijving. Wij kunnen je advies geven om slijtage zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast kun je bij ons terecht om je haarstuk te repareren. Heeft je pruik een onderhoudsbeurt nodig door slijtage? Je kunt altijd binnen lopen voor vragen of om een afspraak te maken.

Onderhoud haarwerk